• Snelle levering
  • Betaalbaar
  • Betrouwbaar
  • Kwaliteit

Waarom infrarood verwarming?? 

- betaalbaar

- onderhoudsvrij

- levensduur +40 jaar

- energiezuinig mits goed ge-engineerd

- goed te combineren met zonnepanelen
 

Wanneer vloerverwarming? 

Vloerverwarming wordt veelal gekozen ivm de behagelijkheid. Voor gerenoveerde en nieuwbouwwoningen is dit een mogelijkheid om het te realiseren met infrarood vloerverwarming, uiteraard met een goede ondergrond als isolator. 

Vloerverwarming heeft als nadeel dat er altijd obstakels zijn zoals kasten, bankstel, etc
 

Wanneer wandverwarming? 

Wandverwarming kan men gebruiken om oa een knuffel uur te realiseren maar natuurlijk ook om de woning te verwarmen. Warmte vanuit de muur is een goede manier van verwarmen, er dient alleen tegen deze muur geen kasten e.d. Te worden geplaatst. 
 

Wanneer plafondverwarming?? 

Plafondverwarming is de meest ideale wijze van verwarmen. Er zijn minimaal obstakels en mede hierdoor wordt de warmte stralings oppervlakte vergroot. De infrarood verwarming straalt van boven naar beneden (van een warm oppervlak = plafond, naar een koud oppervlak = vloer). 

Door de vloer alleen te isoleren en infrarood  plafondverwarming toe te passen wordt de meest ideale comfort gecreëerd. De kou vanuit de vloer wordt geëlimineerd door de reflexy isolatie. 
            

Hoe bereken ik het vermogen van infrarood vloerverwarming ??

Hierbij is de isolatiewaarde heel belangrijk. Bij een gemiddelde isolatiewaarde van 3.5 kan er 50W/m2 worden toegepast op voorwaarde dat er een goede isolatie ONDER de infrarood vloerverwarming wordt aangebracht.Wat wij adviseren is om de 10+3mm isolatie te gebruiken (aluminium gelaagd met daartussen lucht en een foam laag).Deze isolatie zorgt voor een extreme verbetering van de huidige isolatiewaarde. Doorgaans wordt er ook 100W/m2 toegepast bij een lagere gemiddelde isolatiewaarde. doch dan dient de vloer te worden voorzien van een eenvoudige isolatie (aluminium en eps 7mm).     

           

Hoe bereken ik het vermogen van infrarood wandverwarming ??

Doordat de verwarming tegen de wand aan wordt geplaatst dient de rest van de ruimte, bijv. hout skelet bouw, te worden opgevuld met bijv steenwol.Hierdoor zal de infraroodwarmte voornamelijk een kant op gaan: voorkant.Doordat er obstakels zijn is het vermogen ongeveer 150W/m2 van de verwarming. Bijvoorbeeld een ruimte van 40m2 heeft aan energie benodigd ongeveer 3200W. Betekent dus een oppervlakte van ca. 20m2 die bekleed moet worden. Zorg ervoor dat daar waar de wandverwarming komt, geen obstakels zijn zoals kasten.         Hoe bereken ik het vermogen van infrarood plafondverwarming ??Doordat de verwarming tegen het plafond aan wordt geplaatst dient de rest van de ruimte, dus boven de tengels en boven de verwarming, te worden opgevuld met bijv steenwol.Hierdoor zal de infraroodwarmte voornamelijk een kant op gaan: voorkant.Doordat er een minimum aan obstakels zijn is het vermogen ongeveer 150W/m2 van de verwarming. Bijvoorbeeld een ruimte van 40m2 heeft aan energie benodigd ongeveer 3200W. Betekent dus een oppervlakte van ca. 20m2 die bekleed moet worden.       

     

Wat is nano technology? 

Nano technology is een commerciële term voor infrarood verwarming. Nano is nl de afkorting van nanometer, wat het infrarood spectrum omhelst. Immers alles wat warmte afgeeft valt in dit spectrum. 

 

Wat is convectie warmte? 

Convectie warmte is een vorm van warmte afgifte systeem waarbij er gebruik gemaakt wordt van koudeval (vanaf t raam, immers een convector staat onder een raam geplaatst) en de hoeveelheid vocht in een woning. Zodra een convector aan staat stijgt de warme lucht richting de raam (immers warmte gaat naar kou). Het transportmiddel is de luchtvochtigheid, deze stuwt de afgegeven warmte door in de woning. 

Dit principe werkt op zich prima, doch in nieuwbouwwoningen en goed gerenoveerde woningen werkt dit minder goed wat komt door de hoge isolatie waarde van o. A. Het glas. Daarbij is de luchtvochtigheid laag. 
 

Wat is stralingswarmte? 

Stralingswarmte, ook wel infrarood verwarming genoemd, is in feite een grote oppervlakte verwarmen waarbij deze warmte gaat uitstralen. Ook deze vorm gaat de warmte naar een kouder oppervlakte toe. Doordat het een grote oppervlakte betreft en de manier van verwarmen, heeft dit in eerste instantie niets te doen met de luchtvochtigheid. 
 

En infraroodpanelen?? 

Infraroodpanelen zijn ooit eens bedacht om lokaal te verwarmen. Een infrarood paneel, of warmtepaneel, is gebaseerd op een armatuur met een verwarmingselement. Afhankelijk van de constructie kan een paneel vanaf 50-60'c al warmte uitstralen. 

Infrarood panelen kunnen goed worden toegepast om op diverse plekken in een woning, werkplaats etc lokaal dus plaatselijk te verwarmen. 
 

Wat is een goed infraroodpaneel?? 

Testen wijzen uit dat een goed infraroodpaneel bestaat uit;

- plaatstalen armatuur

- goede isolatie

- verwarmingselement

- goede coating ivm warmteafgifte. 
Deze constructie is volledig emc gesloten, dus elektrische velden worden geëlimineerd. 

          

Waarom panelen voorzien van extra isolatie ??

Bepaalde merken panelen kunnen worden voorzien van extra isolatie. Deze high tech isolatie is maar 10mm dun en heeft een RC waarde van 1.9.Dit is te vergelijken met 15cm steenwol! Elk paneel verliest wat warmte aan de achterzijde, door deze panelen te voorzien van extra isolatie wordt het paneel maar liefst 5-10'C warmer. Door deze kleine temperatuurverhoging straalt het paneel 20-50cm meer voelbare warmte uit.                    

 

Welke thermostaat of regeling is geschikt voor infraroodpanelen ??

De thermostaten range van de RF Optima kan worden toegepast maar ook de Watts Vision of de Optima W kunnen worden gebruikt.In sommige situaties, bijvoorbeeld bij plaatselijke verwarming, kan een dimmer handig zijn.Met de dimmer reguleer je de uitgaande spanning en dus het vermogen.    

 

Hoe bereken ik het vermogen van infraroodpanelen??
Om het vermogen te berekenen is afhankelijk van vele factoren zoals de gemiddelde isolatiewaarde.
Maar om het eenvoudig te houden kan men rekening houden met 100W/m2 en in een badkamer 150W/m2.
Bepaal allereerst WAAR de panelen komen zoals: boven de eettafel (600-800W), boven een bankstel (2x 600-800W), boven een stoel (300-700W)
Boven een bureau (300-700W).
Bijvoorbeeld een woonruimte van 40m2 kan al volstaan met 4 panelen van 600-800W.
         
Wat zijn ongeveer de verbruikskosten ??
Bij een goede engineering, isolatie en installatie zijn de verbruikskosten als volgt te berekenen: (totaalvermogen in kw x €0,22) X 4 ~ 6 uur (per 24uur).
Bij een woning van 40m2 zijn de kosten ongeveer €2,50 per dag.  
Er zijn overigens ook praktijk gevallen bekend waarbij de kosten tussen de € 0,80 en € 1,50 per dag ligt bij dezelfde woonoppervlakte.
Dit betreft dan woonruimtes met een RC waarde van +3.5
        
Waarom verwarmingsfolie ??
Verwarmingsfolie, ook wel infrarood verwarming genoemd of laminaatverwarming, is ideaal omdat het het flinterdun is en doordat
het verwarmde gedeelte goed verdeeld is. Alle donkere banen worden warm, betekent een dichtheid van 99%.
Het grote voordeel is dat de vloer, bij toepassing vloerverwarming, heel gelijkmatig opwarmd.
Een andere groot voordeel is dat in combinatie met de juiste isolatie het gehele pakket nog steeds dun is.
Hierdoor geen extreme verhoging van de vloeropbouw, maximaal 13mm.
     
Mag verwarmingsfolie overal worden toegepast ??
Voor binnen gebruik mag de 230V verwarmingsfolie worden toegepast, mits de E installatie is voorzien van een aardlekschakelaar.
      
Mag verwarmingsfolie ook worden toegepast in nette ruimtes ??
Verwarmingsfolie mag worden aangebracht in vochtige ruimtes, doch wel met een maxim ale aansluitspanning van 48V.
      
Mag verwarmingsfolie ook onder een kleed worden aangebracht ??
Ja dat mag. Gebruik hiervoor de verwarmingsfolie met een vermogen van 160W/m2.
        
Welke breedte van verwarmingsfolies zijn er ??
Wij leveren verwarmingsfolie in diverse breedtes, vermogens en aansluitspanningen.
- 20cm breed
- 30cm breed
- 40cm breed
- 50cm breed
- 60cm breed
- 75cm breed
- 100cm breed
- 125cm breed
- 150cm breed
          
Tot welk vermogens kan ik ik gaan voor vloerverwarming ??
Ons advies, icm de juiste isolatie, is 100W/m2.
         
Wat kan ik op de verwarmingsfolie aanbrengen als vloerbedekking ??
Laminaat kan er zo direct op de verwarmingsfolie worden aangebracht, maar ook een tapijt met een stevige rug.
Andere vloerbedekkingen zoals vinyl adviseren wij om een toplaag van Magoxx of soortelijk aan t brengen.
Eroverheen kan dan direct vinyl, marmoleum, parket, plavuizen worden aangebracht.

 

 

 

MEER INFORMATIE OF OFFERTEAANVRAAG